Direct contact:
info@trefa.nl
+31 313 - 48 22 48

Uw producten

Beluchting voor diverse toepassingen

In samenwerking met de klant creëren we de best mogelijke (beluchtings)oplossingen voor zijn product. Maar wat is nou het beluchten van producten? Een continu beluchtingsmachine is een machine die een of meerdere vloeistoffen mengt met een gas waardoor er een constante uitstroom is van een mooi stabiel en homogeen schuim. Dit doen wij voor diverse toepassingen.

Food
Wij maken machines voor banketproducten, zuivelproducten, zoetwaren, deegwaren, crèmes, wafels, oliën, en chocolade.

Non-food
Dit doen wij voor de textielindustrie voor onder meer tapijtbodems, verduisterende zonwering, matrassen, kartonnage, isolatiemateriaal, diervoeder en de farmaceutische industrie.

De voordelen

  • Besparing van grondstoffen, personeel en energie
  • Volumineuzer product
  • Langere houdbaarheid van het product
  • Betere/intensere smaak beleving
  • Kwaliteitsverbetering
  • Structuurverbetering van het product

Waarom kiezen voor Trefa?

Maatwerk

Al onze machines zijn custom made. Met de klant wordt de configuratie van de installatie bepaald, waardoor er voor iedere toepassing een oplossing geboden kan worden.

Duurzaam

Gemodificeerde kleppen, leidingen en pompen welke de machine hygiënisch en eenvoudig te reinigen maken. Door onze unieke voormengkamer hebben Trefa machines een 20% lager toerental ten opzichte van onze concurrenten, hetgeen resulteert in een lager energieverbruik en minder frictiewarmte.

Lage kosten

Onze machines zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Door te kiezen voor de beste materialen weet Trefa extreem lage onderhoudskosten te realiseren.

Over ons bedrijf

De oprichter van Trefa Continu Aerating Systems was destijds één van de uitvinders van het principe van de zogenoemde ‘pennenkop’, hetgeen nog steeds de basis vormt van de hedendaagse beluchtingsmachines. Hierdoor heeft Trefa al sinds het begin van de jaren 60 ervaring in het beluchten van verschillende producten.

In de loop der jaren zijn deze Trefa beluchtingmachines technisch verbeterd en heeft Trefa zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van technisch hoogwaardige beluchtingsmachines proceslijnen, welke voldoen aan de hedendaagse eisen en wensen van de klant. Een voorbeeld van deze technische verbeteringen is de unieke, door Trefa ontwikkelde, voormengkamer. Verder kenmerkt de Trefa machine zich door een bijzonder gebruikersvriendelijke besturing via HMI, waarbij een volautomatische besturing van de proceslijn tegenwoordig standaard is.

Naast deze technische noviteiten hebben de Trefa mixers en beluchtingmachines een CE type goedkeur, afgegeven door de KEMA Registered Quality Nederland B.V.

Wij zijn een familiebedrijf met ruim zestig jaar ervaring!