Direct contact:
info@trefa.nl
+31 313 - 48 22 48

TS-500

Ed Mei2007

TS-500

Altijd gedacht dat men veel ruimte nodig heeft voor continu (beluchtings) machines? De nieuwste range van Trefa beluchtingsmachines gaan tot een capaciteit van circa 600 kg/h bij een vloeroppervlakte van minder dan 0,5 m2 .

Naast een kleine gunstig geprijsde machine voor het midden en klein bedrijf welke Trefa onlangs geïntroduceerd heeft, bleek er ook grote vraag te zijn naar machines die een grotere capaciteit combineren met een klein vloer-oppervlak. Het blijkt namelijk dat meerdere klanten met ruimte problemen kampen.

De uitdaging voor Trefa was om een beluchtingsmachine te ontwerpen welke gebruik maakt van bestaande bewezen technologien zoals een pre-mixkamer in de mixkop en dat weet te combineren met een klein vloeroppervlak.

Op de eerste gemaakte prototypes was voor de meest eenvoudige oplossing gekozen en de mixkop vertikaal geplaatst. Testen wezen echter uit dat de capaciteit hierdoor sterk werd verminderd en ook de productkwaliteit aanzienlijk minder is.

In de uiteindelijke uitvoering is de kop wederom horizontaal geplaatst, zelfs in de machine, waardoor deze minder kwetsbaar is. Tevens zijn de bedieningsknoppen op een ergonomisch verantwoorde werkhoogte geplaatst zodat de machine zeer gebruiksvriendelijk is.

Deze machine combineert een capaciteit van circa 600 kg/h aan een vloeroppervlakte van slechts 60 bij 80 cm!!

In de normale uitvoering beslaat een dergelijke machine een oppervlak van 100 * 80 cm voor het frame waaraan de kop nog 50 cm uitsteekt waardoor het ruimtebeslag dus uitkomt op 150 * 80 cm.

De nieuwe machine is hiervan dus ruim minder dan de helft.

De machine kan uitgevoerd worden met handmatige besturing of met automatische PLC besturing wat tevens de mogelijk geeft voor het opslaan van verschillende machine instellingen.