Informatie

A- A A+

Continue beluchten op mechanische basis is tegenwoordig een algemeen geaccepteerd proces in de voedingsindustrie als een logisch vervolg op het “batch-whipping” proces in de tank. Het biedt vele voordelen voor wat betreft product kwaliteit, shelflife, totale productcontrole op dichtheid en homogeniteit en een doorlopende stroom van vers belucht product. Deze stroom kan aangesloten worden op een afvuller, een depositing machine of een extruder.

Reeds begin jaren 60 heeft Trefa een beluchtingkop ontwikkeld, die continu mechanisch beluchten mogelijk maakt. Om te bereiken dat het gas in de vloeistof efficiënt gemengd wordt met een zo laag mogelijk toerental, is begin 90'er jaren een mixkop ontwikkeld waarbij het beluchtings-proces in de kop is opgedeeld in verschillende fases.

Ten eerste een grove verdeling van het gas in een gas-vloeistof mengsel, in de zogenoemde “voormengkamer”, en daarna een verdere vermenging van het gas, het zogeheten opschuimen van de vloeistof, in de zogenoemde “high sheer” fase.

Door dit ontwerp van de beluchtingkop met “voormengkamer” heeft men optimale controle over het opschuimen en wordt de temperatuur toename van het product tot een minimum beperkt. Met name voor temperatuur gevoelige producten zoals fat-creams, chocolade en eiwit is dit een zeer groot voordeel.

Trefa Continu Aerating Systems B.V. - Trefa Continu Aerating Systems
Beup